duminică, 13 septembrie 2009

Ce inseamna IBU?

Termenul de IBU(Industry Business Unit) se foloseste pentru a identifica un pachet specific de solutii SAP dezvoltat de partneri sau clienti in colaborare cu echipa SAP pentru un anumit sector industrial.
Dezvoltarea pachetelor de solutii specifice are ca rezultat existenta actuala pe piata a mai multor astfel de solutii pentru diferite sectoare de activitate:
Fiecare pachet de solutii ingloband informatii atat despre piata cat si despre sectorul de activitate in conformitate cu normele in vigoare.
Implicarea SAP in toate aceste sectoare a dus si la dezvoltarea unor module aditionale care la inceput au fost incluse in pachetele de solutii, precum Call Center(preiau comenzile de la clienti), iar apoi observand ca de fapt aceste module sunt comune pentru majoritatea pachetelor de solutii le-a inglobat in asa numitele pachete de solutii strategice (Strategic Business Unit)SBU .
Initial SAP a dezvoltat 3 astfel de pachete strategice SBU:
  • SAP Supply Chain Management (SCM), care include module precum SAP Advanced Planner and Optimizer (APO), SAP Business to Business (B2B), si SAP Product Data Management (PDM)
  • SAP Customer Relationship Management (CRM), care include module precum SAP Sales, SAP Marketing, si SAP Service
  • SAP Business Intelligence (BI), care include module ca SAP Business Information Warehouse (BW) si SAP Knowledge Warehouse

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu