duminică, 13 septembrie 2009

Ce sisteme suporta SAP?

SAP are la baza o tehnologie deschisa in care aplicatiile pot rula pe diferite sisteme de operare, baze de date si pot utiliza diferite tehnologii de comunicare.
Daca va intrebati cu ce sisteme este compatibil SAP aflati ca la nivel de sistem de operare este compatibil cu o serie de sisteme precum:UNIX,Linux, Windows 95, Windows 98, Windows NT, Windows XP, Macintosh.
In timp ce la nivelul bazei de date relationeaza cu o serie de baze de date ca: Oracle, Informix, Adabas D, DB2, si SQL−Server.
La nivelul de aplicatie permite programelor externe sistemului sa interactioneze prin intermediul unor module de functii numite RFC(remote function call), RPC (remote procedure call) sau folosind Business Application Program Interfaces (BAPIs).
Nivelul de comunicatii externe este reprezentat prin:
  • EDI (electronic data interchange) interfata ce automatizeaza schimbul de date intre R/3 si alte sisteme partenere.
  • MAPI (Messaging Application Program Interface) tehnologie, ce suporta protocoale standard ca X.400 and SMTP ce permit utilizatorilor R/3 sa comunice cu alte sisteme de mailing si Internet.
  • BAPI interfata ce permite accesul catre programele si datele din sistem de catre aplicatii externe ale clientilor sau programe partenere complementare.
  • ALE (Application Link Enabled) permite comunicarea intre sistemul R/3 si alte sisteme externe.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu